Γενική άποψη στο Λιβάδι της Σερίφου
Λιβάδι Σέριφος

Χάρτης Σερίφου & Τοποθεσία

Σέριφος: Χάρτης Σερίφου, Τουριστικές Πληροφορίες, Παραλίες, Αξιοθέατα στη Σέριφο

Αεροφωτογραφία της Σερίφου
Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική

Στη σελίδα αυτή παρουσιάζουμε πληροφορίες σχετικά με τις παραλίες και τ’ αξιοθέατα της Σερίφου. Παραθέτουμε επίσης χάρτη της Σερίφου για να εντοπίσετε την ακριβή τοποθεσία του συγκροτήματος Villa Niki στο Λιβάδι, καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα και ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Λιβάδι και τη Σέριφο, ώστε να οργανώσετε το ταξίδι σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Από τη Villa Niki στο Λιβάδι στη Σέριφο, οι επισκέπτες έχουν εύκολη πρόσβαση στ’ ακόλουθα μέρη:

  • Λιμάνι (Λιβάδι): 800 μέτρα (κόστος διαδρομής με ταξί: € 5)
  • Κέντρο Λιβαδιού: 400 μέτρα
  • Παραλία Λιβάδι: 80 μέτρα
  • Παραλία Λιβαδάκια: 900 μέτρα
  • Σούπερ Μάρκετ: 350 μέτρα
  • Στάση Λεωφορείου: 350 μέτρα
  • Χώρα: 5 χλμ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Η Σέριφος αν και είναι σχετικά μικρό νησί διαθέτει πάνω από 70 παραλίες. Τα κρυστάλλινα νερά τους και οι αμμουδιές με τα αλμυρίκια είναι το τέλειο σκηνικό για ν’ απολαύσετε το μπάνιο σας, ηλιοθεραπεία και παιχνίδια στην ακροθαλασσιά. Αν όμως αναζητάτε ένα πιο απομονωμένο σημείο για να χαλαρώσετε στον ήλιο, η Σέριφος είναι γεμάτη από απομακρυσμένους κολπίσκους με ήρεμα νερά. Ορισμένες από τις πιο γνωστές παραλίες της Σερίφου είναι ο Αυλόμωνας, το Λιβάδι, τα Λιβαδάκια, το Καλό Αμπέλι, η Λιά, ο Άγιος Σώστης, η Ψιλή Άμμος, το Γάνεμα, ο Κουταλάς, η Βαγιά και πολλές άλλες. Δεν έχετε παρά να τις επισκεφθείτε και να τις απολαύσετε.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Εάν σας αρέσουν οι περίπατοι θα λατρέψετε τη Σέριφο, καθώς διαθέτει γραφικά μονοπάτια που περνούν μπροστά από τους ανεμόμυλους, και πλακόστρωτα δρομάκια ιδανικά για αμέριμνες βραδινές βόλτες. Στη Χώρα θα δείτε τα ερείπια του κάστρου, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ θα θαυμάσετε την Κυκλαδική αρχιτεκτονική των σπιτιών. Μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης το σπήλαιο, το κάστρο της Γριάς και το Λευκό Πύργο της ελληνιστικής εποχής στον Κουταλά.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Στη Σέριφο θα φτάσετε με συμβατικό πλοίο ή με ταχύπλοο από τον Πειραιά και το ταξίδι έχει διαρκεία από 2 ½ έως 4 ½ ώρες ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναχωρήσεις πλοίων και εισιτήρια επισκεφθείτε τους συνδέσμους ή καλέστε στα τηλέφωνα που ακολουθούν.

Η Σέριφος συνδέεται και με άλλα νησιά των Κυκλάδων, γι’ αυτό αν θέλετε να επισκεφθείτε κάποια από αυτά καλέστε τις τοπικές αρχές ή επισκεφθείτε τους συνδέσμους για να ενημερωθείτε για αναχωρήσεις πλοίων αλλά και για να κάνετε την κράτησή σας μέσω διαδικτύου.

ΆΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ